Dominique Badr behaalde zijn diploma in Verloskunde en Gynaecologie in 2018. Hij heeft zijn specialisatie voortgezet in Foetale Geneeskunde en Risicovolle Zwangerschappen aan CHU Brugmann, Université Libre de Bruxelles, waar hij momenteel werkzaam is als adjunct-klinisch hoofd.

Hij heeft diploma’s in Foetale Geneeskunde en Gynaecologische en Obstetrische Echografie van de Universiteit Paris-Sud, een diploma in Zwangerschap en Maternale Ziekten van de Universiteit Paris Diderot, en een diploma in Geavanceerde Laparoscopie in de Gynaecologie van het Internationale Centrum van Clermont-Ferrand.

Dr. Badr is ook actief op het gebied van biomedische statistieken en wetenschappelijk onderzoek. Hij is auteur van talrijke publicaties op dit gebied (zie publicaties : ‪Dominique A. Badr – ‪Google Scholar). Momenteel neemt hij deel aan verschillende onderzoeksprojecten, waaronder het Europese project over de integratie van kunstmatige intelligentie in gynaecologische en obstetrische echografie (CHU Brugmann – Suog).

Hij spreekt Frans, Engels en Arabisch.