WhatsApp Image 2022-08-04 at 7.02.06 PM

Cardiologie

Dr. Lucio
CAPULZINI CREMONINI

Dr. Lucio CAPULZINI CREMONINI

Beroep:
Dokter

Specialiteit:
Cardiologie

Subspecialiteit:
Elektrofysiologie/Ritmologie

Titel(s), beroepspositie(s) en academische affiliatie(s):

  • M.D.,
  • Hoofd van de afdeling Elektrofysiologie/Ritmologie van het CHR Bergen, Groep Jolimont
  • Ritmologisch consulent voor onderzoek en interventies Universitair Ziekenhuis Brussel (UZB), Centrum voor Hartritmestoornissen, Jette.

Talen
Frans, Italiaans, Spaans, Engels.

Publicaties:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=capulzini+l

Profiel
Dr. Capulzini behaalde in 2002 zijn artsendiploma aan het ziekenhuis Vita-Salute San Raffaele in Milaan (Italië) en in 2007 zijn specialisatiediploma cardiologie aan de universiteit van Genua (Italië).Van 2008 tot 2010 deed hij twee jaar subspecialisatie in elektrofysiologie (klinisch en onderzoek) op het gebied van katheterablatie van aritmieën en Brugada Syndroom aan de Universiteit van UZ Brussel, in de afdeling van professor Pedro Brugada.
Hij is momenteel verantwoordelijk voor de afdeling ritmologie van het CHR Mons
Zijn specialisaties zijn katheterablatie van ventriculaire aritmieën
en complexe atriale aandoeningen (atriumfibrillatie en ventrikeltachycardie), alsmede de implantatie en het beheer van behandelingen met implanteerbare cardiale hulpmiddelen (pacemakers, implanteerbare defibrillatoren en resynchronisatieapparaten, loop-recorder).
Hij is de auteur van talrijke wetenschappelijke publicaties en boeken op dit gebied. Zijn onderzoeksactiviteiten betreffen in het bijzonder de ontwikkeling van nieuwe katheterablatietechnologieën en farmacologische manoeuvres die worden gebruikt bij pulmonaalveneuze isolatieprocedures voor de behandeling van atriumfibrilleren en voor de ablatie van ventriculaire tachycardie.